Riviera

995 kr

En modern tolkning av den tidlösa browline-designen, tillverkad i en unik blandning av valnötsträ och stål. Stilren men också kaxig design som står ut i mängden. Framhäver ansiktets form genom att omsluta ögonbrynen.

Specifikationer

  • Lins: Zeiss Vision 100% UV-skydd
  • Linsfärg: Mörkgrå
  • Material: Valnötsträ (bågar och skalmar), Rostfritt stål (detaljer)
  • Gångjärn: Fjäder, rostfritt stål
  • Storlek: 50 / 22 / 140
  • Passar: Designad som en herrmodell, men går även som unisex

I lager

Beskrivning

När trä och stål möts i perfekt harmoni

Riviera är något så unikt som en fusion mellan den klassiskt tidlösa clubmaster-designen och ett långt med mer modernt formspråk. En helt unik design, i form av en fusion mellan gammalt och nytt, såväl som stål och valnötsträ.

Bågarnas tvådelade utformning, något som på branschspråk kallas för ”browline”, förstärker ansiktets utformning på samma sätt som ett par tydligt markerade ögonbryn. Linsernas underdelar lämnas fritt tillsammans med de snyggt matta ståldetaljerna, som även tål att poleras upp om så önskas.

Som den mest tekniskt avancerade bågen vi hittills tillverkat, är Riviera är något av ett hantverksmässigt mästerverk. De totalt fyra träelementeten är sammanfogade med en dubbelbrygga i stål, varsamt infräst i trämaterialet. Även om det inte syns så löper även ett stålelement hela vägen runt linsen, för ökad stabilitet och hållfasthet. Skalmarna, helt gjorda i trä, sitter på gångjärn i rostfritt stål, med en fjädermekanism som gör att de ”flexar” utåt istället för att brytas loss. Detta medför även en optimal passform även på större huvuden.

Ni berättade, och vi lyssnade! Inför säsongen 2019 så känns det otroligt kul att erbjuda vad som ser ut att bli vår mest populära modell någonsin. Nämligen en fusion mellan clubmaster-modellen och er mer basic design, någon som många efterfrågat.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Riviera”