Om oss

Vilka vi är

Woodbrand är ett svenskt experimentellt solglasögonmärke som grundades i Göteborg 2013. Drivna av entreprenörskap och en kärlek till mode och design skapade vi vår första kollektion i början av 2014. Vi ville bryta mönster, skapa något annorlunda och komma med något nytt till en stagnerad solglasögonmarknad. Med modern svensk design, kvalitativt handarbete och genom att experimentera med material från naturen får våra solglasögon ett individuellt och unikt utseende som sätter prägel på din stil.

Vår vision

Vårt mål är att erbjuda solglasögon för både män och kvinnor som passar alla typer av tillfällen, om det så är på stranden, på uteserveringen eller i skidbacken. Vi drivs av nytänkande, innovativa lösningar och inspireras av klassiska solglasögonmodeller som clubmaster, wayfarer och aviator. Vi vill att våra solglasögon ska göra skillnad – att de ska vara den avgörande detaljen som fulländar din personliga look. 

Dessutom tycker vi att solglasögon ska bäras året om, det spelar ingen roll om det är minusgrader och snö eller mitt i sommaren. Därför designar och tillverkar vi våra produkter så att de passar utmärkt i alla väder och miljöer.

Solglasögon av högsta kvalitet

Vårt främsta ledord är kvalitet och det sätter sin prägel på allting vi gör. Alla våra produkter är gjorda för hand med mycket omsorg och stor känsla för detaljer – allt för att göra varje liten del perfekt. Våra solglasögon är tillverkade i noggrant utvalda material och samtliga modeller är utrustade med fjädergångjärn och toppmoderna linser från Zeiss Vision. För att säkerställa kvaliteten går samtliga produkter igenom två kontroller, en vid slutproduktion och en precis innan leverans, då vi även finputsar solglasögonen för dig en sista gång.

Utforska våra solglasögon här →