Corsica

995 kr

Svarta pilot-solglasögon med en design som sticker ut. Ramen består av mattsvart titan och skalmarna är bearbetade för hand i trä.

Specifikationer

  • Lins: Zeiss Vision 100% UV-skydd
  • Linsfärg: Mörkgrå
  • Material: Titan & trä
  • Gångjärn: Fjäder, rostfritt stål
  • Storlek: 49 / 22 / 140
  • Passar: Unisex

 

Fri frakt
Fria returer

 

I lager

Beskrivning

Stilfulla solglasögon i pilotmodell

Pilot-solglasögonen, eller aviator som modellen heter, är de mest populära solglasögonen på marknaden. Med sin karakteristiska form har den cementerat sin plats i toppen bland alla solglasögon som finns där ute. Det som började som ett par solglasögon för piloter har med åren blivit en stor succé och idag syns modellen på alla typer av människor och i alla olika sammanhang.

Modellen uppfanns ursprungligen för att stridspiloter i den amerikanska armén ville bli av med sina klumpiga skyddsglasögon som de var tvungna att ha när de flög. Piloterna ville ha en enkel lösning, men som ändå skyddade deras ögon från solens strålar. Resultatet blev pilot-solglasögonen med sina två stora droppformade linser som täcker hela ögonen. Modellen används än idag flitigt av piloter och inom den amerikanska armén.

Corsica är vår tolkning av pilot-solglasögonen. Vi ville designa en modell som skiljer sig från originalet, men samtidigt behålla de större linserna och den klassiska dubbelbryggan. Istället för metall, som modellen normalt tillverkas i, är Corsica konstruerad i titan. Det är ett tåligt material som tillåter bågen att vara lövtunn och lätt utan att tumma på hållbarheten. För att skapa den där sista avgörande detaljen så valde vi att tillverka skalmarna i det miljövänliga träslaget padauk. Träets mörka ton smälter ihop med den mattsvarta ramen och dess mjuka textur gör också solglasögonen bekväma att använda. Det som är speciellt med trä är också att ingen del är den andra lik, vilket betyder att ditt par är helt unikt.

Vill du ha ett par moderna svarta pilot-solglasögon är Corsica precis vad du behöver. Här får du ett par solglasögon som sätter prägel på din look och som aldrig går ur tiden.

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Corsica”