Linser

Zeiss vision

Alla Woodbrands solglasögon är utrustade med linser från tyska Zeiss. Företaget, som inledningvis tillverkade mikroskop, grundades av ingenjören Carl Zeiss för mer än 170 år sedan. Med åren utvecklades produktportföljen och i början av 1900-talet lanserades deras första kameralins. Idag är företaget vida känt, bland annat för sina kameraobjektiv, vilka anses vara som bland de främsta i världen.

Under 1910-talet började Zeiss samarbeta med den svenske ögonläkaren, och senare även nobelpristagaren i medicin, Allvar Gullstrand. Tillsammans skapade de innovativa mätinstrument för ögonindustrin, som används på kliniker än idag. Gullstrand var även en bidragande faktor till att det tyska företaget började rikta fokus mot glasögonindustrin. Idag arbetar Zeiss framgångsrikt med både glasögon- och solglasögonlinser under företagsdivisionen Zeiss Vision Care.

Därför behöver du bra sollinser

Förutom att avge ljus och värme så ger solen även ifrån sig ultraviolett strålning (så kallad UV-strålning). De flesta idag vet att det är viktigt att skydda huden mot den här typen av strålning och använder sig därför av solkräm. Vad många däremot glömmer är att ge ögonen motsvarande skydd. UVA-, och speciellt UVB-strålning, kan ge skador på hornhinnan eller medföra exempelvis fotoelektrisk keratit, eller snöblindhet som det också kallas. Detta medför en stark smärta i ögonen. Utsätts ögonen för mycket strålning och över lång tid kan det också påskynda utvecklingen av grå starr, vilket innebär att ögonlinsens celler dör och blir grå. Solens strålar kan även medföra att den gula fläcken i näthinnan skadas. Detta kallas makuladegeneration, vilket innebär att synen försämras på nära håll. 

I syfte att skydda ögonen, är det viktigt att använda solglasögon inte bara när det är sol och sommar. Vatten, sand och speciellt snö förstärker solexponeringen väldigt mycket och UV-strålningen försvinner inte under molniga dagar. Ögonen kan ta skada även vid gråa dagar och därför bör du använda ett par solglasögon med bra linser året om.

Vad vi använder i våra solglasögon

Vi har lagt stort fokus och mycket tid på att hitta linser som uppfyller våra kvalitetskrav. Vi vill erbjuda våra kunder det bästa och det tycker vi att Zeiss erbjuder. Alla linser vi använder är CE-märkta och ger ett gott skydd mot UVA- och UVB-strålarna. Zeiss Vision tummar heller inte på varken synskärpan eller färgåtergivelsen. Med ett par solglasögon från oss kan du vara säker på att du får kvalitativa linser. 

Se alla våra solglasögon →

Läs mer om Zeiss linser på deras hemsida →