Material

SOLGLASÖGON MED OMSORGSFULLT MATERIALVAL

Alla våra solglasögon är handtillverkade i blandningar av trä, acetat, stål och titan. Den absolut främsta anledningen till det är att när man blandar olika material och adderar handarbetet bakom varje par så skapas ett par solglasögon som har sitt alldeles egna utseende och historia. Det är svårt att hitta i vanliga solglasögon som ofta produceras maskinellt i tusentals exemplar. Det finns också en utmaning i att gå emot normen och erbjuda något annat än den klassiska svarta wayfarern i plast eller pilot-modellen med sin tunna metallram – med andra ord solglasögon som man ser hela tiden och överallt. 

Allt material som våra produkter består av är noggrant utvalt och fokus ligger hela tiden på att hitta en perfekt balans mellan design, komfort och funktion. Att solglasögonen är snygga är givetvis viktigt, men de ska också vara bekväma att använda och skydda mot solen på ett effektivt sätt.

MATERIALEN VI ANVÄNDER

Cellulosa acetat: Ett välanvänt material inom glasögonindustrin. Känt för sin styrka och fina ytfinish. Acetat är en dyrare form av plast och kräver mycket mer arbete än vanligare plastsorter som exempelvis polykarbonat. Varje acetatbit handpoleras för att få fram sin skinande färg. 

Rostfritt stål: I våra gångjärn och i clubmaster-modellen Valence använder vi oss av rostfritt stål. Det är ett material som består av en sammansattning av flera olika metaller, i syfte att förstärka formbarheten, hållbarheten samt dess hårdhet. 

Titan: Titan kan blandas med olika material som aluminium och järn, men i Woodbrands solglasögon används endast rent titan. Det är lika starkt som stål, men väger samtidigt mycket mindre, och tack vare dess styrka kan man skapa tunnare konstruktioner än vad många andra metaller tillåter. Titan är välanvänt inom många områden och är ett perfekt konstruktionsmaterial för glasögonramar.

Trä: I dagsläget används två olika träslag i ramarna; padauk samt valnöt. Vid valet av trä prioriteras främst hur det fungerar i kombination med de övriga materialen, samt att träslaget är hållbart och tåligt. Träet vi använder är av hög kvalité och förekommer givetvis inte på varken CITES eller IUCNs röda lista över utrotningshotade arter.

Se alla våra solglasögon här →