Dags att köpa nya solglasögon, så väljer du rätt

Vilka solglasögon passar för vilken ansiktsform?

Egentligen så behöver man faktiskt inte följa några speciella regler för vad som passar bäst. Du ska välja dom som du gillar. Men vill du gärna veta så brukar man säga att klassiska pilotbågar passar för de flesta ansiktena och fyrkantiga solglasögon passar för bra för ovala och runda ansikten till exempel. Om du vill ha oversized solglasögon så passar dessa bäst på ett ovalt ansikte. Färgen på bågarna är dock en individuell fråga som kanske avgörs av vilken favoritfärg du har eller om du vill att det ska passa din hårfärg till exempel. På handlasmart kan du jämföra populära solglasögon med den snabbaste leveranstiden.

Skillnad på glas och glas

Det finns olika typer av glas i olika prisklasser när det kommer till solglasögonglas. Man brukar välja mellan olika färg på glas för olika behov. Många glasögonglas brukar även ha 100% UV-skydd. En bra färg på glas som passar de flesta tillfällena
är grönt glas, som ger bra kontrast och bra färgton. Om du sportar, simmar eller gör något liknande så är det bra att välja polariserande glas som ger bra djupseende. För aktiviteter i terräng och natur så är orange, grönt eller gult glas ett bra val eftersom det gör att du ser färger och nyanser bättre. Även kontrasterna blir bättre. Brunt eller grått glas fungerar utmärkt för bilkörning eftersom du inte blir bländad från vägens reflexer.

Material på glasögonbågar

Plast, stål eller till och med trä? Valen är många när man ska välja solglasögon. Några vanliga material är titan, metall och plast. Vad som är bäst är individuellt men metallbågar är lättare att justera vid behov och plast behöver sitta bra från början till exempel. Men kvaliteten är bland det viktigaste man behöver titta på innan man gör sitt val.